Wat te doen tegen pigmentvlekken gezicht

wat te doen tegen pigmentvlekken gezicht

Bij een onoordeelkundig gebruik van dergelijke apparatuur kunnen immers wonden, littekens, pigmentbeschadiging of oogproblemen ontstaan. Ook de opvolging en de naverzorging na een huidbehandeling vereisen de nodige kennis van de genezingsreacties en in sommige gevallen moeten we een specifiek geneeskundig voorschrift geven. Niet voor niets stelt een uitspraak van de koninklijke academie voor Geneeskunde van België ondubbelzinnig dat deze behandelingen enkel thuishoren in een medische praktijk, onder de supervisie en de verantwoordelijkheid van een arts en niet in een schoonheidssalon. Daarom is er voor elke medische laser een specifieke opleiding nodig. Het is immers de bedoeling om met een minimum aantal behandelingen en verwaarloosbare risicos zo goed mogelijke resultaten te bereiken. De specifieke opleidingen voor onze behandelende artsen vinden plaats binnen het Cutaan Laser Centrum zelf. Tijdens de behandelingen die uitgevoerd worden door uw eigen dermatoloog,.

UltraPulse ablatie met de verdampende laser van werkt allerhande wratachtige of verheven huidletsels zoals moedervlekken ( intradermale naevi wratten ( verrucae cholesterolvlekken vette ( xanthelasmata zweetkliertumoren ( syringomen enz. Sommige voorlopers en oppervlakkige cancereuse huidletsels kunnen hiermee ook behandeld worden. Esthetische huidbehandelingen, esthetische behandelingen omwille van ontsierende huidproblemen behoren eveneens tot onze specialiteiten. Esthetische huidproblemen kunnen het gevolg zijn van een huidaandoening, een ongeval, of gewoon omwille van ouderdom. Vaak gaat het erom om zich beter te voelen, en daar is niets mis mee. Het Cutaan Laser Centrum beschikt over een uitgebreid aantal gespecialiseerde toestellen die ingezet kunnen worden voor de meest uiteenlopende dermatologische esthetische behandelingen. Hoewel we nooit met zekerheid kunnen garanderen dat een huidafwijking volledig verdwijnt, streven we ernaar om ze zo veel mogelijk te verminderen. Wij werken steeds in samenspraak met onze patiënten en zoeken samen uit welke behandeling het beste aansluit bij uw wensen. Gespecialiseerde artsen, permanent opgeleid en bijgeschoold door te werken met de recentste apparatuur, kunnen we ook de nieuwste behandelingen aanbieden. Echter, hoe eenvoudig sommige behandelingen ook mogen lijken, de keuze van de geschikte golflengte, pulsduur en fluentie vereist een grondige kennis van zowel de dermatologie als de laserfysica.

wat te doen tegen pigmentvlekken gezicht
de meest uiteenlopende huidproblemen kunnen behandelen. Op het eerste verdiep voeren we ook behandelingen uit onder algemene verdoving. De meest recente en performante apparatuur. Sinds de jaren negentig is er een enorme evolutie in de specifieke laser apparatuur voor de behandeling van huidproblemen. Jaarlijks komen nieuwe toestellen op de markt die ofwel een verbetering zijn van de bestaande apparatuur, ofwel gebruikt kunnen worden voor nieuwe toepassingen. In het Cutaan Laser Centrum (CLC) hebben we de ambitie om voor elke huidaandoening of voor elk huidprobleem te beschikken over het meest performante systeem. Naast echte lasers, werken we voor specifieke toepassingen ook met toestellen op basis van intens gepulseerd licht (. Ipl, intense pulsed Laser infrarode straling, radiogolven, geluidsgolven ( ultrason ) en diepe bevriezing. Medische laserbehandelingen van de huid, huidproblemen die berusten op afwijkingen van de fijne bloedvaatjes zoals aangeboren wijnvlekken, couperose en rosacea in het gelaat, rode verkleuring in de hals ( erythrosis colli ) en fijne rode tot bredere blauwrode adertjes op de benen ( venectasieën aangeboren.
wat te doen tegen pigmentvlekken gezicht

Uiterlijk veranderd - vrouw en overgang


Cutaan Laser Centrum beschikken we over verschillende medische lasers, die onze dermatologen deskundig inzetten in functie van de huidafwijking zodat we een optimaal resultaat kunnen bereiken. In het Cutaan Laser Centrum streven we er steeds naar om te kunnen werken met de recentste en meest performante apparatuur. We voeren echter nooit experimentele behandelingen uit. We kopen pas nieuwe toestellen aan, wanneer hun efficiëntie bewezen is what's en wanneer ze een wezenlijke verbetering vormen ten opzichte van de reeds bestaande toestellen. Meer info, het centrum, centrum voor medische en esthetische laserbehandelingen van de huid. Het Cutaan Laser Centrum is een medisch centrum dat gespecialiseerd is in zowel medische als esthetische dermatologie door middel van laserbehandelingen. Het clc werd in 1998 opgericht door.

Wat kun je doen tegen pigmentvlekken?


Het voordeel van ipl is dat door het bredere aanbod van golflengten overtollig pigment effectiever wordt afgebroken dan met de meeste lasers. Dit speciale licht absorbeert de roodbruine kleur van de pigmentvlek oppervlakkig in de huid. De huid daaronder blijft intact en alleen de vlek wordt behandeld, niet de omringende huid. De huidtherpeut beoordeeld tijdens het intake-gesprek of je in aanmerking komt voor deze behandeling. De behandeling slaat alleen bij oppervlakkig gelegen pigmentvlekken. We adviseren ook altijd het gebruik van een therapeutisch product (zie onderstaand) voor thuis, zodat je het langst plezier hebt van deze behandeling. Lees hier over de ervaring van Anne, zij is behandeld voor melasma op het voorhoofd. Therapeutisch product: zo medical (Obagi) Brightenex (75 ml).

wat te doen tegen pigmentvlekken gezicht

Ook al gebruik je elke dag een zonnebrandcrème met spf 50, het blijft zeer lastig om 100 uv-straling te blokkeren. Beter dan je best kan je niet doen. Laat de vlekken verder niet je zomer verpesten! Na de zomer kan je gelukkig weer werken aan vermindering, met onderstaande behandelmogelijkheden. Wat kan je nog meer doen aan melasma?

Zodra je ons vraagt te helpen bij behandelen van melasma, zal de huidtherapeut samen met je bespreken voor welke behandeling je in aanmerking komt. Zongedrag, vakantieplannen, verwachtingspatroon, persoonlijke omstandigheden, motivatie en de aard van de klacht zijn belangrijke factoren waar we rekening mee houden. Behandeling van melasma is niet eenvoudig, maar kan voorspoedig verlopen bij heldere communicatie vanuit jou en onze praktijk. Pigment behandeling met ipl, behandeling met onze harmony is een intensieve behandeling, maar meestal met snel en sterk resultaat. De werking van de harmony lijkt erg op laser, het is echter ipl. Ipl geeft een lichtimpuls af met een spectrum aan golflengten (terwijl laser maar én golflengte heeft, die vaak onzichtbaar is).

Pigmentvlekken gezicht - medisch Forum

De klacht heeft namelijk een chronisch karakter. Het is moeilijk om helemaal vrij van pigmentvlekken kosten te komen, zeker als de pigmentvlekken diep in vocado de huid bevinden. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om melasma minder opvallend te maken en te stabiliseren. Bewust worden van zonblootstelling, besef wel dat melasma altijd weer kan terugkomen, zodra je in de zon komt. Wil je dat de pigmentvlekken zo onopvallend mogelijk blijven, dan kan je het beste zongedrag aanpassen, oftewel: niet meer bruin willen worden (in het gezicht). Dit houdt in dat je elke dag sunblock zou moeten gebruiken. Wil je dat niet, dan moet je je beseffen dat de vlekken elke zomer weer opnieuw zichtbaar kunnen worden.

wat te doen tegen pigmentvlekken gezicht

Pigmentvlekken Oorzaak en Oplossing

De vlekken kunnen spontaan ontstaan, meestal tijdens een zonvakantie of op een zonnige dag. Blijf je onbeschermd in de zon, dan kan de vorm uitbreiden of opvallender scam worden. Melasma is een hormonale huidklacht, die uitgelokt wordt door uv-straling. Meestal is er ook een erfelijke aanleg. Pilgebruik, veranderen van anticonceptie en zwangerschap spelen meestal een rol. Als reactie op deze hormale en omgevingsprikkels, geven de pigmentcellen meer pigment (melanine). Als je melasma hebt. Dan heb je best wel een beetje pech.

Een egale huid hebben is niet vanzelfsprekend. Veel vrouwen hebben last van pigmentvlekken in het gezicht. Vooral nu het zomer is, worden deze vlekken donkerder. Meestal gaat het om melasma, vitale ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Een hardnekkige vorm van hyperpigmentatie die je flink onzeker kan maken. Gelukkig is er steeds meer aan te doen. Melasma kenmerkt zich aan licht -tot donkerbruine vlekken in het gezicht. Meestal zijn ze grillig van vorm. De pigmentvlekken komen voor op het voorhoofd, de bovenlip, de wangen en de jukbeenderen.

Hyperpigmentatie: wat is het en welke behandelingen zijn er?

Cutaan Lasercentrum cutaan Lasercentrum, het Cutaan Laser Centrum is een medisch centrum dat gespecialiseerd is in zowel medische als esthetische dermatologie door middel van laserbehandelingen. Laserbehandelingen van de huid, onze specialiteit. Wat zijn medische lasers? Laser is het letterwoord voor de Engelse term Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation. Eenvoudig uitgelegd is een laser een bron van zeer intens licht van én bepaalde golflengte die zeer geordend oppakken en met een zeer hoge energie gericht kan worden op een zeer kleine plek. Dankzij deze eigenschappen heeft men ontdekt dat, mits een aangepaste pulsduur en energieflux, medische lasers ingezet kunnen worden om zeer gericht bepaalde delen van de huid bewust te beïnvloeden, te beschadigen of te vernietigen terwijl de omliggende weefsels intact blijven. Het doel van een laserbehandeling is om bijvoorbeeld pigmentcellen of bloedvaten te raken zonder de normale huidstructuren te beschadigen om aldus een dermatologische of esthetische verbetering van de huid te bereiken. Beproefde laserapparatuur met een bewezen efficiëntie. Niet alle huidproblemen kunnen door én en dezelfde laser behandeld worden.

Wat te doen tegen pigmentvlekken gezicht
Rated 4/5 based on 774 reviews
Recensies voor het bericht wat te doen tegen pigmentvlekken gezicht

  1. Atyda hij schrijft:

    Deze donkere vlekken in het gezicht ontstaan onder invloed van (zwangerschaps)hormonen. Hopelijk worden degenen die kinderen willen gauw zwanger. Is hyperpigmentatie te behandelen? Het cosmelan masker bedoel.

  2. Neram hij schrijft:

    Ten opzichte van een tca-peeling is de co2-laserbehandeling een effectievere behandeling bij een slappe huid. Zorg voor voldoende rust om droogheid en een slappe huid tegen te gaan. Dan pas zie je dat het vooruit gaat.

  3. Vygoved hij schrijft:

    Kissy, ik ben blij dat jij de cosmelan ook doet, dan kunnen we een beetje ervaringen delen, en ook goed voor degene die het nog niet gedaan hebben. Deze hyperpigmentatie vindt niet direct plaats, maar doet vaak pas na jaren haar intrede. Een chemische peeling pakt pigmentvlekken aan omdat de pigmentkorrels die in huidcellen zitten, worden verwijderd.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: