Infectie muggenbeet

Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar soms ben je te laat en zoemt er al een mug in je slaapkamer rond. Gelukkig zijn muggen niet erg snel, dus je kunt altijd proberen voor het slapen gaan de mug proberen te verwijderen uit je slaapkamer. Anders goed insmeren en/of onder de klamboe plaats nemen).

Een andere mogelijkheid is iets op je huid te smeren waar muggen niet van houden. Er zijn speciale sticks die tegen muggen zijn (deet is een bekende maar je kunt ook een smeersel nemen als eucalyptusolie of zet citronella in je nabije aanwezigheid. Genezen, een muggenbult trekt in principe vanzelf weg, maar als je een allergie hebt volume dan kan een stuk verkoeling in ieder geval vitale de pijn wegnemen. Gewoon wat ijsklontjes in een schone theedoek op de plek leggen, verzacht al enorm. Een andere natuurlijke verzachter van de pijn is azijn. Gewoon wat op een watje doen en op de muggenbult leggen. Heb je een heftige reactie, dan helpen deze middeltjes over het algemeen niet meer. Wil je het drastischer aanpakken, dan heeft de drogisterij ook allerlei middeltjes die de pijn helpen te verzachten. Bij een erg heftige reactie, raadpleeg de huisarts. Tot slot, het is niet gevaarlijk, maar je kunt er behoorlijke last van hebben.

bent gestoken, dan kan je er zelfs ziek van worden. De volgende symptomen kunnen dan de kop op steken: Misselijkheid. Rillerig, koorts, spierverslapping, vermoeidheid (niet te verklaren hoe los je het op? Als de muggen je in de slaapkamer op komen zoeken, dan is de bekende hor voor het raam plaatsen wel het beste wat je kunt doen. Zo kan de raam heerlijk open voor de frisse lucht, maar laat je de muggen buiten. Wordt het geen hor, hang dan een klamboe op boven je bed en laat deze goed over je gehele bed vallen. Er zijn tegenwoordig heel fashionable klamboes te koop. Verder houden muggen niet van tocht, dus zet ramen en deuren open.
infectie muggenbeet

Allergisch voor de muggenbeet


De eiwitten die hiermee in ons lichaam komen, kennen we niet en worden gezien als een soort gif. Het gevolg is een afweerreactie. Zie daar de reden voor jeuk en het bultje. Op de hele wereld komen zon 3000 muggensoorten voor, in Nederland komen er ongeveer 25 voor die geen ziekten overbrengen. Waarbij overigens een groot deel van de muggensoorten ook niet steekt. De allergische reactie, als het kleine bultje geen klein bultje blijft, maar een grote jeukende veelal rode plek (of schijf, soms met een witte rand) met een behoorlijke zwelling wordt, punta dan speelt er hoogst waarschijnlijk een allergie. Deze plekken zijn vaak ook nog pijnlijk en er kan zelfs een blaasje ontstaan.

Allergisch voor de muggenbeet mens en gezondheid


Kinine kan worden gebruikt bij een bepaalde spierkrampen, namelijk nachtelijke j nachtelijke beenspierkrampen wordt u s nachts in uw slaap overvallen door kramp in de benen. Meestal zijn dit spierkrampen in de kuit, waarbij de spier plotseling samentrekt en er scherpe pijnen optreden. In de spier is vaak een harde zwelling te voelen. De oorzaak van nachtelijke beenspierkrampen is meestal onbekend. Spierkrampen zijn over het algemeen niet ernstig en verdwijnen vanzelf. Door de spier langzaam te strekken kan de kramp sneller verdwijnen. Wrijven, masseren, een warm bad of ijs kunnen ook verlichtend werken. Wanneer u veel last hebt van nachtelijke spierkrampen of het komt vaak voor, kan uw arts kinine voorschrijven. Kinine maakt de spier minder gevoelig voor prikkeling vanuit de hersenen, waardoor spierkramp minder snel optreedt.

Bij voorkeur én die is geïmpregneerd met een insectenwerend middel. Een malaria-aanval behandelen, een enkele keer blijkt toch een infectie op te treden. U merkt dat u malaria heeft als u last krijgt van griepachtige verschijnselen, zoals hoofdpijn, spierpijn, misselijkheid, braken en diarree. Koortspieken met daartussen perioden waarin u geen koorts heeft, zijn typerend voor malaria. Als u echter medicijnen gebruikt om malaria te voorkomen, kan de koorts worden onderdrukt en heeft u soms alleen griepachtige verschijnselen.

Raadpleeg dan zo snel mogelijk een arts, ook als u al weken of maanden thuis bent na uw reis naar de tropen. Een malaria-aanval kan namelijk nog weken of maanden na terugkomst optreden. Uw arts zal correction u een middel voorschrijven om de parasiet te bestrijden, zoals kinine. U moet dan een korte kuur met een hoge dosis volgen om er zeker van te zijn dat alle malariaparasieten worden gedood. Soms moet u alleen kinine gebruiken, maar het is ook mogelijk dat u een combinatie van kinine met andere malariamiddelen of antibiotica gala moet gebruiken. Klik voor meer informatie over medicijnen bij malaria.

heldere informatie van de dermatoloog over

Malaria voorkómen (profylaxe kinine wordt niet gebruikt om een aanval van malaria te voorkomen. Hiervoor zijn andere malariamiddelen verkrijgbaar die minder bijwerkingen geven. U krijgt hier advies over van uw reisorganisatie, huisarts, apotheek of de ggd. Verder kunt u malaria voorkomen met beschermende maatregelen tegen muggenbeten. Draag na zonsondergang bedekkende kleding, dus een lange broek, lange mouwen en sokken en dichte schoenen. Smeer op de onbedekte huid, zoals gezicht, handen en enkels, spierpijn een insectenwerende lotion. Middelen die deet bevatten hebben het beste effect. Slaap s nachts onder een klamboe.

infectie muggenbeet

Malaria - aandoeningen

Via zijn speeksel kan de mug, bij een muggenbeet, de parasiet overbrengen op de mens. De parasiet nestelt zich beurtelings in de lever en in de rode bloedcellen. Als de parasiet in de rode bloedcellen zit ontstaat koorts. U merkt malaria dan ook aan een grieperig gevoel, gevolgd door koude rillingen en koortspieken. Er bestaan verschillende soorten malariaparasieten. Het ziekteverloop is afhankelijk van de soort parasiet. Malaria tropica komt het meest voor en verloopt het hevigst. Kinine kan worden gebruikt bij een aanval van deze vorm van malaria.

Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? Kinine heeft een meervoudige werking. Het doodt bepaalde parasieten, zoals de malariaparasiet. Verder vermindert het nachtelijk beenspierkrampen. Artsen schrijven het voor bij malaria en bij nachtelijke beenspierkrampen. Malaria, bij reizen naar, of verblijf in, de tropen moet u rekening houden met malaria. Malaria ontstaat door besmetting met een parasiet die door de steek van een mug in het bloed terecht is gekomen. De mug leeft in een vochtige en warme omgeving, zoals in de tropen. Een groot deel van de muggen in tropische punta landen is besmet met de malariaparasiet.

Jeuk als symptoom - alle oorzaken op een rijtje

Je zult het maar hebben, een allergie voor muggenbeten. Met name in de zomer ben je dan flink de klos, want de muggen vieren immers hoogtij in dit seizoen. Los van het vervelende gevoel wat een muggenbeet kan geven, kan er ook een grote rode bult ontstaan. Mogelijk ben je dan allergisch voor de beten van deze nachtrustverstoorder. Er zijn gelukkig verschillende creme dingen die je kunt ondernemen om toch een normale nachtrust te hebben. De stekende mug, in Nederland mag je nog van geluk spreken, dat de muggen je alleen tijdens de nachtelijke uren komen lastig vallen. Er zijn landen, bijvoorbeeld Curaçao, waar de muggen overdag ook om je heen dansen en je lek prikken. De muggenbeet wordt veroorzaakt door het vrouwtje (het mannetje voedt zich met name met nectar uit bloemen) die een gaatje in je huid/het bloedvat prikt om het bloed er met haar zuigsnuit uit te zuigen. Met het bloed opzuigen spuit ze meteen speekselkliervocht in je lichaam wat voorkomt dat het bloed gaat stollen, erg ingenieus!

Infectie muggenbeet
Rated 4/5 based on 560 reviews
Recensies voor het bericht infectie muggenbeet

 1. Pokyjus hij schrijft:

  Als een typisch erythema migrans (EM) wordt geconstateerd is er vrijwel zeker sprake van Lyme-borreliose. Google publisher Tags google safeframe i-behavior Improve digital Justincasewebspace media innovation Group Mediamath quantCast RadiumOne rocket fuel Rubicon fi sizmek tradeDesk yieldr Pagefair deze cookies geven de volgende informatie door aan derde partijen: de browser die je gebruikt, het besturingssysteem dat je gebruikt, gegevens over. Dit artikel verscheen eerder in Nursing juli/augustus 2011. Dit is een blauwrode, vast aanvoelende zwelling.

 2. Jyfidoha hij schrijft:

  Het centrale zenuwstelsel kan infiltreren. Websites van derden deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze website zijn verbonden. De klachten zouden onder andere bestaan uit griepachtige verschijnselen, chronische vermoeidheid, hoofdpijn, voorbijgaande temperatuursverhoging van enkele uren, een paarse (aca, zie onder) aandoening van de huid, transpireren, wisselende pijn in spieren, pezen en gewrichten (zonder objectieve lokale ontstekingsverschijnselen).

 3. Wunumef hij schrijft:

  Na enige tijd vervaagt de blauw/rode kleur en begint de vlek te lijken op een pigmentverkleuring. . Naast de specifieke verschijnselen in verschillende orgaansystemen staan bij de chronische vorm van de ziekte de algemene (ook wel aspecifiek genoemde) klachten op de voorgrond. Wanneer doxycycline niet gegeven kan worden (bijvoorbeeld bij een allergie voor doxycycline of bij zwangerschap krijgt u amoxicilline of azitromycine. de aandoening ontstaat bij ongeveer 3 van de patiënten, is daarmee vrij zeldzaam,  en verdwijnt na een aantal maanden meestal vanzelf.

 4. Elitawy hij schrijft:

  De huid voelt schraal en dun aan. Sommige studies geven aan dat de atypische vormen van erythema migrans vaker voorkomen dan de hierboven beschreven typische vorm. De checklist kan gebruikt worden ter ondersteuning van de diagnostiek en om het ziekteverloop te volgen door bijvoorbeeld 1 x per maand de verschillende punten te controleren. Je kunt ons bereiken via de contactgegevens onderaan deze pagina, of via ons contactformulier.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: